Saturday, November 19, 2011

FELECAN CARLA LARISA alaturi de REGELE ELVIS


   Si ca sa vedeti pana unde merge dragostea fata de muzica pentru TINERII CHITARISTI, FELECAN CARLA LARISA aflata intr-o vizita la Londra, a vizitat cel mai renumit muzeu de ceara din Londra si nu a ezitat sa marcheze momentul si sa faca o poza cu regele ELVIS PRESLEY. FELICITARI LARISA!!!

Despre ELVIS:
Timp de 22 de ani, Regele Rock-and-Roll-ului s-a pus în slujba muzicii și a celor din jurul său. 31 de filme și 2 documentare, 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri și nenumărate concerte; acestea sunt doar câteva din cifrele ce pot caracteriză o carieră fantastică, din care puține realizări lipsesc. Poate doar un turneu în Europa, Asia sau Australia dar până la urmă și acestea au fost realizate: în 1997, cu ajutorul tehnologiei s-a pus în scena un concert extraordinar numit Elvis in Concert '97 în Memphis la Mid-South Colloseum. Elvis a fost acompaniat de peste 30 dintre foștii săi colegi de turnee împreuna cu Orchestra Simfonica din Memphis. Ulterior, în 1999 a avut loc un turneu și în Europa.
Sute de discuri de aur sau platină primite pentru numărul record de discuri vândute (peste un miliard), 14 nominalizări la premiile Grammy, dintre care trei câștigate (pentru albumul How Great Thou Art - 1967, albumul He Touched Me - 1972 și pentru înregistrarea live a cântecului How Great Thou Art - 1974), premiul pentru întreaga carieră decernat la vârsta de numai 36 de ani sau primirea din partea United States Junior Chamber of Commerce în 1971 a titlului de Unul dintre cei zece cei mai merituoși tineri ai națiunii sunt numai câteva din onorurile pe care le-a primit Elvis Presley.
Postmortem, în 1984 i s-a decernat de către Blues Fundation din Memphis premiul W.C. Handy pentru păstrarea în viață a blues-ului în muzica sa. În 1986 a fost în primul grup de cântăreți ce a intrat în Rock-and-Roll Hall of Fame, iar în 1998 a fost introdus în Country Music Hall of Fame. În 2001, odată cu intrarea sa în Gospel Music Hall of Fame, Presley a devenit singurul interpret membru al tuturor celor trei anuale. În 1992, Serviciul Poștal American a anunțat că imaginea lui Elvis va apărea pe un timbru poștal comemorativ. Acesta a fost lansat pe 8 ianuarie 1993 și îl înfățișează pe Regele Rock-and-Roll-ului în postura tânărului cântăreț de la mijlocul anilor 1950.
În final, dar nu și în ultimul rând, se poate vorbi despre ceea ce este mai puțin cunoscut vis-a-vis de omul Elvis. Este știut faptul că acesta avea obiceiul de a dărui Cadillac-uri, bani și bijuterii, de multe ori sub impulsul momentului. Ceea ce este mai puțin știut este faptul că pe lângă concertele de caritate pe care le dădea periodic, mai avea obiceiul de a-i întreține pe cei din jurul lui: prieteni, familie, chiar și oameni străini, plătindu-le facturile și datoriile, spitalizările, cumpărându-le case sau întreținându-le familiile. Mulți ani de zile acesta a dăruit mai mult de o mie de dolari pe an fiecăruia dintre chitariștii ce locuiau în Memphis, iar activitatea caritabilă a acestuia continuă și în zilele noastre prin intermediul Elvis Presley Charitable Foundation.

Saturday, July 30, 2011

TINERII CHITARISTI de la OLTEA DOAMNA

   Un grup de chitaristi, deloc de neglijat, au rasarit de pa bancile scolii generale OLTEA DOAMNA. Copiii, cu totii in clasa a 3-a, au dat un spectacol cu ocazia serbarii de sfarsit de an in fata unui public insemnat, marea majoritate format din: parinti, prieteni, invatatori, etc.
   Show-ul a fost unul EXCEPTIONAL!!!
FELICITARI TUTUROR CHITARISTILOR!!!
INTRO:







LA MULTI ANI OVIDIU!!!


 Azi 30.07.2011, este ziua micului cantaret OVIDIU BOLOCAN!
Un tanar deosebit cu mult talent pe care-l slefuieste cum trebuie!
Pe aceasta cale TINERII CHITARISTI iti spun FELICITARI si un sincer si calduros LA MULTI ANI!!!
...din partea tuturor chitaristilor!!!

Saturday, July 16, 2011

OVIDIU BOLOCAN a debutat in lumea SHOW BIZZ-ului

   Vineri 07.07.2011, la ERA SHOPING CENTER, a avut loc un spectacol in colaborare cu CASA DE CULTURA A TINERETULUI intitulat COPII AU TALENT!
"Tinerii Chitaristi" au fost reprezentati de unul dintre cei mai tineri cantareti de muzica folk din oras, talentatul OVIDIU BOLOCAN.
   Tanarul chitarist a debutat in lumea artistica cu 2 melodii cantate fara gresala atat la chitara cat si cu vocea: NOAPTE LA MARE, NOAPTE LA MUNTE si BICICLETA.

Monday, May 30, 2011

24.05.2011 - SPECTACOL NO PROBLEM

Cu ocazia zilei scolii cu clasele I-VIII "Avram Iancu" Oradea, copiii din grupa de chitara TINERI CHITARISTI au incantat publicul cu 1 cantec antrenant. Pe aceasta cale ii felicitam si le dorim mai multe asemenea spectacole, sperand ca acesta sa fie doar debutul intr-o cariera muzicala de exceptie.
BRAVO!!!

Sunday, March 20, 2011

TINERI CHITARISTI - SALONTA

CHITARA = PRIETENI

Pe langa a slefui talentul muzical, CHITARA leaga prietenii adanci care se pastreaza foarte mult timp....
daca nu chiar o viata...

Ce intelegem prin "CHITARĂ"?

   Ce intelegem prin chitară?
 Este o intrebare la obiect care necesita un timp de gandire...
Pentru un raspuns adecvat, desigur!
Prin chitara fiecare individ intelege altceva...de la Bob Dylan la Metallica, de la un instrument plictisitor pana la instrumentul care aduce in jurul focului de tabara cunoscuti si necunoscuti care apreciaza, desigur, muzica de calitate.
   Chitara e un mod de exprimare, e prietenul de care ai nevoie...atunci cand esti bucuros sau trist, chitara o ai langa tine si prin ea poti "spune" multe. Mangaierea corecta a corzilor ridicata muzica la nivelul de arta, nu de galagie
   Sa nu va asteptati vreodata ca ce-i frumos sa fie si simplu! GRESIT! Pentru a canta frumos e nevoie de 30% talent si 70 % multa, multa MUNCA!  Repetitii peste repetitii si zile intregi pierdute cu chitara, repetand, repetand la nesfarsit si rezultatele nu vor intarzia sa apara.
   In articolele de mai sus veti vedea tinere sperante care indragesc acest instrument (chitara) si o fac cu placere (nicidecum fortati de parinti sau prieteni), care vad in chitara un prieten si nu o povara!
Pe aceasta cale ii felicit si le spun de pe acum ca sunt niste invingatori!

CHITARA si FOLK-ul


Un scurt sumar luat de pe WIKIPEDIA..  
Chitara joacă un rol important în numeroase genuri muzicale aparținând folclorului, dar îndeosebi muzicii de consum. Între aceste genuri, se numără muzica blues, country, folk, flamenco, jazz, rock și pop.  
   Practica contemporană include chitara cu șase corzi (acustică, mult mai rar electrică) în muzica cultă astfel: repertoriul specific este cântat la chitară „clasică” (ale cărei corzi sunt fabricate din nailon), muzica vecherenascentistă sau barocă), în lipsa unui instrument mai potrivit, se execută la chitară cu corzi de oțel, iar muzica contemporană se va executa la ambele, în funcție de indicațiile din partitură. La chitară se poate cânta folosindu-se exclusiv proprietatea acustică a corpului chitarei (în care se propagă undele sonore create de vibrația corzilor la ciupire) sau folosindu-se un amplificator (potrivit atât la chitare electrice, cât și la cele acustice) ce crește în intensitate și modelează, în funcție de preferințele chitaristului, semnalul captat de dozeleelectromagnetice montate în apropierea corzilor. 

Muzica folk este un curent ce descinde din folclorul american, avându-și rădăcinile în anii 1930. Părinții folk-ului sunt considerați cântăreții protestatari din anii Marii Crize. Joe Hill, membru al sindicatului revoluționar Industrial Workers of the World (IWW), cunoscut și sub numele de Wobblies; Woody Guthrie1912-1967); Leadbelly (1885-1949); Cisco Huston (1918-1961). Versurile cântecelor folk sunt caracterizate de o valore poetică, aducând în discuție problemele vieții cotidiene, preocupându-se de individ în relație cu istoria și nedreptățile sociale. (
Apogeul folkului american este atins în anii 1960, cand este îmbrațișat ca mod de expresie artistică al tinerilor hippie. Nume mari ale acestei perioade sunt Bob Dylan (poet, compozitor și interpret născut în 1941), care deplânge în cântecele sale atrocitățile războiului (Masters Of War), indiferența în fața problemelor sociale, a violenței, a intoleranței (Blowin' In The Wind), Joan Baez, Leonard Cohen ș.a. După 1965 apar încercări de fuziune între folk și rock, fiind de amintit grupuri ca Simon & Garfunkel sau formația americană The Byrds


În România, muzica folk va fi popularizată de realizatori radio precum Cornel Chiriac (prin emisiunea Metronom). Compoziții folk-rock se fac simțite la sfârșitul anilor '60 pe primele apariții discografice ale formației Phoenix, prin cântece ca Și totuși sunt ca voi, Canarul, Vremuri etc. Mai târziu, fenomenul va lua amploare prin Cenaclul Flacăra inițiat de poetul Adrian Păunescu, unde se vor afirma nume mari precum Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru, Florian Pittiș, Valeriu Sterian, Nicu Alifantis, Alexandru Zărnescu, Victor Socaciu, Grupul folk ECOUL ( Magda Finna Puskas si Sorina Feier Bloj), Grupul folk PARTAJ (Magda Puskas si Tatiana Stepa),etc.

Inițial termenul de muzică folk (en.: folk = oameni/popor) denumea muzica cântată de oamenii simpli din popor. În secolul 20 și 21 termenul a luat căpătat sens, putând fi folosit ca sinonim la muzica tradițională [1]